жана дарк

Оланд: Изправени сме пред война

 Снимка: BBC

На място пристигнаха френският президент Франсоа Оланд и вътрешният министър Бернар Казньов. Отговорност за терористичния акт в църкавата пое „Ислямска държава“, предаде Асошиейтед прес. В изявлението си от Сейнт Етиен дю Рувре Оланд заяви, че Франция е изправена пред поредна тежка атака.

“Нивото на заплаха остава високо. Изправени сме пред война и ние трябва да водим тази война на цената на всичко и зачитайки закона, защото ние сме демократична страна.”

Франсоа Оланд призова френския народ да бъде сплотен и да остане заедно:

“Не бива да позволяваме на никой да ни разделя. Днес трябва да сме наясно, че терористите няма да се спрат пред нищо, докато ние не ги спрем”.

В обръщението си Оланд каза още, че пристигайки на мястото на заложническата криза той иска да изрази подкрепата си към полицията и службите за сигурност, които се намесиха изключително бързо, за да се избегнат повече жертви, сред тези, които бяха взети за заложници, както и към другите спасителни служби.

„Група сапьори със специално обучени кучета претърсват храма, тъй като похитителите може да са заложили експлозиви вътре. Докато не приключи проверката, следователите няма да могат да влязат“, каза говорителят на френското министерство на вътрешните работи Пиер-Анри Бранде. Не е известно дали нападателите са имали само хладни оръжия, или са разполагали и с огнестрелни.

Очевидци казаха пред френската телевизия Бе Ем Еф, че двамата терористи викали „Аллах акбар!“, предаде ТАСС.

На челната снизка: Жана д’ Арк – масло, Лувър..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Коментарите отразяват личното мнение на читателите и могат да не съвпадат с позицията на Редакцията.