maistora_02

Почина журналистът Димитър Цонев

Известният български журналист Димитър Цонев почина днес във ВМА. 56-годишният телевизионен водещ не успя да се пребори с масивния инсулт, който получи на 14 август.

Димитър Цонев е роден на 30 август 1959 година в град София. Син е на актьора Коста Цонев и телевизионната водеща Анахид Тачева.

Завършва „право“ в СУ „Св. Климент Охридски“.

Димитър Цонев е едно от най-известните и обичани лица на Българската национална телевизия. 11 години, от 1991 до 2002 г., е емблематичното лице на „По света и у нас“.

Телевизионната си кариера прекъсва от 1 октомври 2002 година, когато е назначен за говорител на кабинета на Симеон Сакскобургготски.

По-късно отново се завръща в БНТ с предаването „В неделя с…“.

Работи в телевизия bTV Action, където е водещ на предаването 24/7.

От октомври 2012 година до март 2014 година Цонев и Цветанка Ризова водят предаването „Лице в лице“ по бТВ.

От 2014 г. се връща отново в Българската национална телевизия, където до последно води актуалното предаване „Още от деня“. Димитър Цонев е автор на 17 документални филма и участва в няколко игрални филма – „Таралежите се раждат без бодли“, „Спасението“, „Ламята“, „С любов и нежност“, „Записки по българските въстания“, „Концерт за флейта и момиче“ и други.

Източник: Гласове
Бележка на редактора
Животът може и да е несправедлив. Особено когато откърши клон, не с цветове, а зрели плодове. Изберете си ги там сами – но Митко Цонев, синът на народния артист Коста Цонев и на  телевизионната говорителка Анахид Тачева имаше всичко  за всеки български зрител на клона на своята телевизионна дарба, че и мустак даже отгоре.  С усмивка, вдъхващ увереност и доверие по хоризонтала и вертикала на българщината. А вътре, какво го е глождело, то ти остана за него…
Жалко, Митко, жалко, че те прибра там онзи Горе, баш Генералният директор, както му викат на Природата, животът, блъсканиците , че и интригите , които не ти се разминаха тук долу на грешната земя. Ще остане обаче любовта признанието на милионни твоите зрители, почитатели, че и даже, онези, които ти връзваха кусур.То това прави Човека, нали?  И със сигурност няма да бъдеш забравен за седмица- дор до две, както обикновено става.
Понеже бе и остана  освен говорител и личност. С  гражданска позиция , винаги щом потрябва да се застане срещу невежеството, предубеждението, несправедливата обида. Ти беше там, на страната на народа си, на тежненията, на илюзиите му даже. За да го изправиш винаги от праха, щом се люшне насам и натам. Случва се и на най-силните, и ти го знаеше, разбираше, зачиташе.
ФИЛОСОФСКИЯТ КЛУБ ИЗРАЗЯВА ДЪЛОКОТО СИ  СБОЛЕЗНОВАНИЕ КЪМ СЕМЕЙСТВОТО НА ДИМИТЪР ЦОНЕВ – ЧОВЕКЪТ ОТ СИНИЯ ЕКРАН СЪС СВОЯ ПОЗИЦИЯ, ОТГОВОРНОСТ И  ….НЕЗАБРАВИМА УСМИВКА.
ПОЧИВАЙ В МИР МИТКО! СВЪРШИ ТИ СВОЕТО ДЕЛО. И ТЕЛЕВИЗИОННО И БЪЛГАРСКО.  МАКАР ЧЕ РАНО СЕ СЛУЧИ ТОВА, КОЕТО НЕ БИВАШЕ.
ОТ ФИЛОСОФСКИЯТ КЛУБ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Коментарите отразяват личното мнение на читателите и могат да не съвпадат с позицията на Редакцията.