_85332694_migrantcomp_reuapepa

ПО МАЛКО БЕЖАНЦИ – НОВИ ГРИЖИ

„Франкфуртер алгемайне цайтунг“: Затвярянето на Балканския маршрут изглежда работи: По- малко от 150 бежанци са достигнали междувременно до Германия, макар че търсят нови пътища, както съобщава /без да посочва източници/, германският „Билд“. 

© dpa

Новопристигнали бежанци в двора на бундесполицията в Бавария /снимка от януари 2016/
 
Броят на пристигналите в Германия мигранти според последна информация продължава да спада. От 18 до 23 март Бундесполицията е регистрирала 808 бежанци, което прави на ден средно около 135, съобщава „Билд“ от тази събота, без да посочва източници за информацията си.

 

Според доклад на германската полиция от началото на годината до тази сряда, в страната са влезли 103 000 мигранти. Ако се запази този темп до края на годината може да се очаква в Германия да влязат почти половин милион.

Броят им през февруари бе още по голям.  До средата на февруари  в страната са влизали повече от 2000 на ден. Над 300 бежанци дневно са преброени само за 6 март.
Т.нар. „Балкански маршрут“ след затваряне на границите от известно време насам, остава все още затворен. Пристигащите в Гърция мигранти сега трябва да бъдат връщани обратно в Турция. От там  Европейският съюз ще приема същия брой върнати бежанци.

Алтернативен маршрут България

При все това  България, член на ЕС предполага, че вместо да преминават от Гърция през Македония , мигранти отново ще се опитат да преминат през българската граница, поради което изгражда ограда от бодлива тел на границата си.Както заяви в петък в парламента на София, министър президентът Бойко Борисов,  „главната заплаха“  понастоящем идва от границата с Гърция, която е „много дълга“  и „неохранявана“.

 

Karte / Balkanroute neue Routen

Балканският маршрут е блокиран, сега бежанците търсят нови пътища / пунктираната линия/.

Източник: F.A.Z.NET

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Коментарите отразяват личното мнение на читателите и могат да не съвпадат с позицията на Редакцията.