plovdiv_1969

Скандал! Протурско сдружение у нас иска „Закон за турците в чужбина”

Протурско сдружение иска България да приеме специален закон за капсулиране на турците в съседните на републиката страни. В съзвучие на източната традиция на пазарене, без да вземат предвид облика на християнска Европа от сдружението дори твърдят, че: ”подобен закон ще допринесе за фундаменталната Европейска ценностна система, информира news.bg.


Скандал! Протурско сдружение у нас иска  „Закон за турците в чужбина”

 

„От сдружение „Алтай“ сме на мнение, че Република Турция на основание двустранните спогодби с България и на основание на правната норма– Jus sanguinis „Кръвна връзка“, трябва да приеме, специален закон за подпомагане запазването на езиковата и културна идентичност на турците, живущи в съседни на Турция страни и в Балканския регион. Подобни закони съществуват в много Европейски страни, включително и в България „Закон за българите в чужбина“, уверява Джевдет Мустафа на страницата на thaber.bg.

От сдружение „Алтай“ признават, че били подготвили законопроект, който първо да бъде приет от Турция. „Ние подготвихме за приемане от Великото Национално Събрание на Р. Турция. Той е идеен проект и най-вероятно ще претърпи доста промени, понеже ние не познаваме правната рамка на Турция“, признават от сдружението.
Бележка на редактора

 

„Философският клуб“ в поредица от свои сесии с експерти от висок карат, посветени на етно-социалните , колкото потенциални, толкова и латентни у нас конфликти –  страна с 12 на сто мюсюлмани –  изведе редица конкретни препоръки за нова политика на България към етносите у нас, че и отвъд т.нар. граници на страната.

В глобалния свят от умението да се приобщят и интегрират всички „друговерци“, още повече  български диаспори от Ванкувър и Торонто, до Чикаго и ….назад – зависи до голяма степен и бъдещето на България. Разбирано не според бюрократичните буквоядства, егоцентрично късогледство, още по малко високопарни политически „пришивки“: Кой бил дал най много за т.нар. „етнически модел“, респ. „безкръвен път към Европа“ – идва за сетен път да рече едно:.

  • Българските държавни институиции няма да си сменят чипа си, както се видя.
  • Те могат да бъдат обърнати към пълната отговорност към живите нужди и подреби на своя народ само чрез мащабна реформа.
  • Преди всичко и най-вече. Но това е работа не на цанени политици, а на обществото като цяло. То е което трябва да ги застави да работят за неговите интереси.
  • Ако не съумеят да сторят това-  след  мимикриращи трансформации в иметоо на гражданска демокрация, права и свободи на българина – независимо от оттенък на кожата, парите в джоба, или дори вяра и убеждение – значи трябва да се ходят.

Къде ще идат обаче? В това е въпросът. Ходят, къде ходят, пак при нас ще дойдат.  Нали разбирате? Значи ни трябват ясни критерии за отсяване на зърно от плява.

В случая и „къклицата“ – корупция, политически клиентелизъм и всякакви още злини на едно общество, каквото търпяхме повече от други европейски народи.

 

Така, че вижте там драги, любезни и всезнаещи експерти от ДАНС, Агенции за защита на правата на децата, на тези „прецакани“ от дискриминация в явни и скрити форми, поругаване на чест и човешко достойнсво „по места“, даже.

Нямали сме били „капацитет“, парите не стигали, оставете ги тези работи. За България става реч, не ви ли е ясно? То там и доброволен наряд да се дава срещу чай, малко още хлебец и сиренце, пак ще е добре.

Няма да свършат сърцатите български граждани,  повярвайте и роми и мюсюлмани ще дойдат да си стискат държавата. Че то не остана много. И изтича през пръстите вече.

Ей, на вражалци тръгнаха и от ляво и от дясно. Това сигурно ще ви кажат и турци и гагаузи, и всякакви там още „прецакани“ по  които си извръщат главите, колчем минат през село и даже по скъпите ни курорти.

 

Вие какво чакате – пепелянка да ви клъвне ли? Не се знае дали имаме серум в достатъчно количество. Може да дойде и по- късно. От Червения кръст, че и Зеления полумесец даже. Здравната каса ще има да връща за доставките на хуманитарна  помощ , но подир дъжд качулка.  Това проумяхте ли го или още не?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Коментарите отразяват личното мнение на читателите и могат да не съвпадат с позицията на Редакцията.