soros1

Сорос предвижда рухване на ЕС и възход на Русия

Русия се превръща в световна сила, докато Европейският съюз се руши, заяви Джордж Сорос. Американският милиардер каза това на проява в Лондон, организирана от движението “Открита Русия” на Михаил Ходорковски.

Милиардерът припомни, че ЕС процъфтя именно когато започна упадъкът на СССР.

За да избегне фалит, президентът на Русия Владимир Путин иска да тласне ЕС към колапс, тъй като с разпадането на общността биха изчезнали поне част от санкциите срещу федерацията, смята Сорос.

Според Сорос ще има и срив на паунда, ако британците гласуват за напускане на ЕС. Той прогнозира дори по-голямо рухване за британската валута от Черната сряда през септември 1992 г.

“Ако Великобритания напусне ЕС, това ще има много ясен и незабавен ефект, който ще засегне всяко домакинство – стойността на паунда ще падне рязко”, написа Джордж Сорос в “Гардиън”. Той прогнозира спад от поне 15%. “Тогава, по ирония, един паунд ще струва около едно евро – метод за присъединяване към еврото, който никой във Великобритания не е искал.”Сорос предупреждава, че напускането на ЕС ще доведе до вдигане на цените и ще предизвика загуба на работни места, а потенциално и рецесия.

Бележка на редактора

Да ви прилича по нещо на „Турция ке падне“ написано с кабалистките „закономерности“ 1878 в една македонска кафана? На това в социологията се казва „самосбъдващо се пророчество“. И Бжежински и Хънтингтън, както и цяла плеада стратези на Запада бабуваха за последните 30 години върху глобализма. И какво стана? Не сблъсък на цивилизации, а по- скоро сблъсък на невежества. Небивала поляризация, инсценирана „трета модерност“ /Бек/, в която рисковете прогресивно растат.
 
Когато  Сорос минава с дайрето, за да обере парсата от страховете и бъркотията в главите на цели нации и народи, според мнозина е симптоматично. Че Русия е последната, която има интерес да го няма ЕС, е близко до главите и на децата. Но, веднаж произнесено, „пророчеството“ започва да трови стари и млади. И ей, на тръгват да прехвърлят малкото, което е останало от една банка  „Антинари“ в друга.. Докато на Сорос и сие им трябва много повече. В това число и тълпи от  красиви и просветлени граждани,  които да вървят и целуват ръка на филантропа.
Но затова пък илюзиите живеят по-дълго от хората, казват древните философи.  По-евтино излиза, нали така?  Е, не съвсеем, понеже по голямата част от капитала, се губи в джобовете на спекулативни играчи. Но такова е времето – амбивалентно, както се казва.
Но и то изтича през пръстите, особено като стиснат последните  монети….Или по скоро ги оставят и удрят с пестник по масата. Тогава като правило големият покер се разваля. И картоиграчите тръгват по други градове да си търсят други балъци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Коментарите отразяват личното мнение на читателите и могат да не съвпадат с позицията на Редакцията.