Хегел

ТУК ВЕЧЕ НЕ ЖИВЕЕ ХЕГЕЛ

Турция арестува 12 университетски преподаватели, които подкрепили декларация за мир с кюрдите. Академиците са обвинени в това, че са се подписали под декларация за прекратяване на насилието между правителството и кюрдските сепаратисти.
 

Декларацията, критикуваща действията на Анкара, е подкрепена от над 1000 души, в това число и от известния американски философ и лингвист Ноам Чомски.

Турската прокуратура е започнала разследване по случая, а полицията проверява документите на още девет преподаватели, които също може да бъдат арестувани. Разследването е за обида на държавата и за терористична пропаганда от името на ПКК.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган остро разкритикува подкрепилите декларацията и призова правосъдието да гледа на случая като на държавна измяна. Той подчерта, че в декларацията се използва език на терористи и не се говори за упражняваното от бунтовниците насилие.

Източник: Фрогнюз

Бел. на редактора.

Мирише на …хунта в съседна  Бългрия?  Това усещате ли го, братя, или трябва да се развони, че тогава?

Вече се провикнаха екс – посланици и „персони нон грата“ в Русия. „Търсели се били генерали“. Айде бе.

„Не удрай пръдля, че да не  стане герой“, викаше П.Р. Славейков.

Друг хабилитиран идиот добави, че трябвало и „опълчение, които с опъната тел откъм Тюркието, да ни пазят от „вражи набези“.Сиреч от бежанци, колкото нещастни , толкова и „поръчани“ да ни довършат с присъствието си.

Глупости братя, на търкалета. Само, че ни готвят тъпкан ценоразпис за потъпкани граждански свободи и права.

Това ясно ли ви е, или още ви трябва да го изстрадаме? Докараните  ковчези от Кабул бяха само прелюдия….Показно така да се каже.

Хайде да си умием гурелите от очите. Сега ще ни залеят с улични братоубийства и пропагандни мантри. Колко сме се варваризирали, излезли от петолинието на цивилизацията.

И така може да се каже. Но по важно за всички ни е да стане ясно :

  • КОЙ, КОГА И СРЕЩУ “ КВИ ТАМ ПЕТ ЛЕВА“, ТРЯБВА ДА ЛИШИ ОТ „ДОБАВЕНА СТОЙНОСТ“ ЕДНО  МОНОПОЛНОТО  КРИМИНАЛНО БРАТСТВО, ЯХНАЛО БЪЛГАРИЯ.
  • ЧЕ ТО НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРЕБОРЕНО СЪС СИМВОЛИЧНИ ПРОТЕСТИ, И … ПРЕПИКАВАНЕ НА ВХОДОВЕТЕ КРАЙ ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА Е ЯСНО ЗА ПОВЕЧЕТО БЪЛГАРИ.
  • ВСИЧКОТО Е СБЪРКАНО, БРАТЯ  И ДАЖЕ МУРГАВИ БРАТЧЕДИ.
  • ПОРАДИ КОЕТО:
  • САМО НОВО ВЕЛИКО СЪБРАНИЕ ТРЯБВА ДА ПРЕПОДРЕДИ ОПОСКАНАТА НИ И ОБРУГАНА ДЪРЖАВА.
  • АКО ИСКАТЕ ДА НИ БЪДЕ, ДЕ АКО НЕ, ДА ЗАТВОРИМ КЕПЕНЦИТЕ НА 1400 БЪЛГАРИЯ.
  • И ДА ХАРИЖЕМ ДЕЦА И ВНУЦИ НА КОЙТО МУ ТРЯБВАТ…ОТ ТУК ДО ЧИКАГО И ВАНКУВЪР.
  • ТАКА ЩЕ НИ ОЛЕКНЕ, НАЛИ?

Бел. Заглавието „Тук вече не живее Хегел“ е взаимствано от едноименното есе на „Франкфуртер алгемайне цайтунг“ , посветено на кризата на гражданското общество и Запада. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Коментарите отразяват личното мнение на читателите и могат да не съвпадат с позицията на Редакцията.