урсула фон лайден

Урсула фон дер Лаен: Буднесверът обучава бежанци

В пилотен проект  войници обучават бежанци в занаяти, техника, медицина и логистика. Засега не се подготвят за силите за сигурност.

 Vereidigungsfeier zum Gedenken gescheitertes Hitler-Attentat

© dpa  Министърът на отбраната Урсула фон дер Лаен по време на работа.

Бундес министърът на отбраната Урсула фон дер Лаен  иска да наеме на работа бежанци в армията.  „ Бундесверът е готов в рамките на пилотен проект да обучи повече от 100 бежанци в цивилни умения“, каза бундес министърът на отбраната Урсула фон дер Лаен за неделното издание на „Франкфуртер алгемайне цайтунг“. Става дума за занаятчии, техници, медици и логистици..

„Идеята е един ден те да се върнат в Сирия и да помогнат за възстановяването и“ . Когато отново има отговорно правителство,  Германия ще може да окаже подкрепа за изграждането на сили за сигурност. в  страната. За войници в Бундесвера обаче засега не се назначават лица със сирийско гаажданство в  Бундесвера. .

Малко преди това министерството се погрижи да излезе с изрично пояснение, че  Бундесверът в бъдеще ще назначава не само германски граждани, но в определени случаи и граждани чужденци  от страни , членки на ЕС, на въоръжена военна служба. За това тя се сблъска с вътрешнопартийна съпротива.  И Асоциацията на Бундесвера се изказа против идеята.

Източникe: saz./Reuters

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Коментарите отразяват личното мнение на читателите и могат да не съвпадат с позицията на Редакцията.