синопсис4

Юнкер: Британците да знаят, че няма да има преговори

Юнкер: Край на преговорите с Лондон по реформата на ЕС
Жан-Клод Юнкер
„Британските избиратели трябва да знаят, че няма да има никакви преговори. Сключихме сделката. Премиерът Дейвид Камерън получи максималното, което можеше, а ние дадохме максимума от онова, което можехме. Затова никакви нови преговори няма да има”, каза Юнкер.Така председателят на Еврокомисията отказа да коментира самия референдум, който трябва да се проведе във Великобритания на 23 юни.

 

Министър-председателят на Великобритания Дейвид Камерън през ноември миналата година официално представи на ръководните органи на ЕС четири искания за реформиране на общността: признаването му за многонационален съюз, повишаване на конкурентоспособността на членовете му, разширяване на пълномощията на националните парламенти и затягане на миграционното законодателство.

Последното предвижда блокиране за срок от 4 години на достъпа до социални помощи за трудови мигранти, новопристигнали във Великобритания от членки на ЕС. В резултат на февруарската среща на високо равнище на ЕС ръководителят на британското правителство получи от Брюксел гаранции за провеждане на реформи в общността, съобразени с изискванията на Лондон.

Източник: Стандартнюз

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Коментарите отразяват личното мнение на читателите и могат да не съвпадат с позицията на Редакцията.