шейлок

Юнкер предупреди: Великобритания няма да бъде гладена по косъма, ако излезе от ЕС

Ако излезе от ЕС, Великобритания ”ще трябва да приеме да бъде разглеждана като трета страна”, предупреди председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в интервю за френския в. ”Монд”, цитирано от Франс прес.

Ако британците гласуват на 23 юни срещу оставането на страната си в ЕС, „животът в общността няма да продължи по същия начин“, заяви Юнкер. „Обединеното кралство ще трябва да приеме да го разглеждат като трета страна, която няма да бъде гладена по косъма“, каза той.
Помолен да коментира евентуалната победа на кандидата на крайната десница, председателят на Европейската комисия отговори: „При възможността чистата и твърда десница и крайнодесните да надделеят съм длъжен да кажа, че не ги харесвам“.
На челната снимка: Шайлок, в изпълнение на Ал Пачино – „Венецианският тъговец („The Merchant of Venice) от Уилиям Шекспир
Бележка на редактора
Венецианският търговец  е романтичен драматичен филм от 2004 г., базиран на едноименната пиеса на Шекспир. Той е първият пълнометражен звуков филм на английски на пиесата на Шекспир; повечето други версии са записани продукции, направени за телевизията. Но това е само филм, докато гео-стратезите на 21 в. съвсем не вървят по подобни сценарии, ако някои да мислят че всичко се повтаря.Но англичаните са прагматичен народ. Да вярваме, и ние тук „с гайдите“  в Югоизточна Европа, че не им е изпила чак толкова „чавка акъла“. 
Ще поживеем ще видим. Все пак ЕС не е СССР, нали? И се казва- „Кой влазя да влазя“. Мандалото, пада по нашите манастири къде 6 часа по вечерня. Но не по Гринуич, а по наше,. Континентално.  Сетне чак сутринта отварят. И който не успял отива да спи в гората, докато вълците му припяват. Но има и такива, като танцуващият с вълци, все пак, нали? Свят свободен, както се казва има място за всички.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Коментарите отразяват личното мнение на читателите и могат да не съвпадат с позицията на Редакцията.