хибридна война

Борисов: Народът да си избере Мони Паси-силен и смел, да пребива руснаци и американци

Ако народът не ме харесва, нека си избере някой друг, като Мони Паси, силен, смел, да налита с крилати ракети да пребива руснаци и американци. Но това е несериозно, като го гледаш какъв ястреб е… Така премиерът Борисов коментира в Иран идеята си Черно море да се превърне в демилитаризирана зона.

 

Борисов: Народът да си избере Мони Паси-силен и смел, да пребива руснаци и американци
Бойко Борисов
По думите му българският народ е такъв, че може да се сбие с всеки. Правили сме го, обявявали сме война на половината свят, припомни Борисов Втората световна война. Ако народът иска, пак ще го направим, посочи той и коментира своята визия за Черноморския регион.Не твърде добри познания по история демонстрира премиерът Бойко Борисов пред български журналисти в Техеран. По време на поредния си монолог в защита на идеята за демилитаризирано Черно море, министър-председателят заяви, че по време на Втората световна война страната ни е обявила война на СССР, отбелязва БТВ.

 

Това не отговаря на истината – макар Царство България да прекъсва отношенията си с Великобритания и САЩ на 13 декември 1941 г., връзките със Съветския съюз не са прекъсвани, макар да сме били съюзници на Германия. СССР обявява война на България на 5 септември 1944 г. – когато Червената армия вече е близо до границите на страната, а до комунистическия преврат остават броени дни.

Не е известно срещу съветските войници да е имало организирана съпротива, когато влизат на наша територия.

Пълният цитат от изказването на Борисов показва и неговата оценка за българските политици от историята: „Оценява се, че ние не сме войнстваща нация. Можем да се сбием с всеки и сме го показвали в историята – че можем да обявим на половината свят война. Вярно… след това доста от териториите ни ги няма, де (смях). Едновременно на Съветския съюз, на Щатите, на комшиите (?), на кой ли не. По време на Втората световна война сме обявили война на всички”.

Източник: Фрогнюз

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Коментарите отразяват личното мнение на читателите и могат да не съвпадат с позицията на Редакцията.