BOKOVA-oon

ООН изслушва Ирина Бокова

Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, която е кандидат за поста генерален секретар на ООН, ще бъде изслушана днес в централата на световната организация.
 Осем кандидати за поста, сред които и Бокова, ще участват в неформалните слушания, които започват днес и ще продължат до 14 април. Каналът на ООН, който ще излъчва представянията на кандидатите за поста генерален секретар, е  http://webtv.un.org/.В интервю за БНР миналата седмица Ирина Бокова заяви: Смятам, че ще мога да изложа много от идеите, от опита, който имам, да споделя това, което мисля за ролята на ООН, за мултилатерализма на многостранната дипломация, това, което смятам, че е важно в работата на един генерален секретар. Надявам се, че ще мога със своето участие да убедя страните-членки защо смятам, че мога да спечеля тези избори.

Неформалният диалог ще протича в двучасови сегменти с участието на всеки кандидат. Ще им бъде предложено да направят встъпително слово, след което представители на страните членки ще им задават въпроси. На всеки въпрос кандидатите ще имат по две минути за отговор. Освен Бокова, днес ще бъдат изслушани външният министър на Черна гора Игор Лукшич и бившият португалски премиер Антониу Гутериш.

Източник: Гласове

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Коментарите отразяват личното мнение на читателите и могат да не съвпадат с позицията на Редакцията.