2301_600x400_fit

САЩ: ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ – 2016 Студенти ще дискутират развитието на кампанията в САЩ

Автор: Амина БАДЕР

Студентски дипломатически клуб в Софийския университет и Трансатлантическият семинар към Научна програма „Академични иновации“ на Университетския комплекс по хуманитаристика „Алма матер“ ще проведат на 26 март 2016 г. в зала № 1 на Ректората на СУ от 11.00 ч. дискусия, посветена на предстоящите на 8 ноември т.г. президентски избори в САЩ.

Дискусията ще включва въвеждаща лекция към темата от доц. д-р Костадин Грозев – преподавател в катедра Нова и съвременна история към Историческия факултет на Софийския университет и редовен член на „Философският клуб“, който ще бъде и модератор на дискусията. В нея със свои експозета ще участват студенти от Студентския дипломатически клуб и представители на Трансатлантическия семинар.

  • Темите ще включват различни аспекти на избирателния процес, текущото състояние на кампанията и редица въпроси като външнополитическите платформи на водещите кандидати,алтернативните визии на аутсайдерите за политическата система Доналд Тръмп и Бърни Сандърс.
  • Ще бъдат потърсени последиците за международните отношения и как изборите и позициите на кандидатите биха повлияли на сътрудничеството между САЩ, Европа, Китай и други региони в света.

В следващата публикация ще ви информираме за по-интересните мнения и акценти в дискусията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Коментарите отразяват личното мнение на читателите и могат да не съвпадат с позицията на Редакцията.