Видео клипове

On Beauty from Antiquity to Modernity

Разговор на проф. Давид Констан, New York university   с проф. Пламен К. Георгиев, Heidelberg alumni . Вижте видео интервюто със специалния гост на „Философският клуб“ , заснет от  екип на ТВ „Студия Трансмедия“ – в обновеното студио на СУ „Алма матер“/20 мин./

Проф. Давид Констан е световно известен изследовател на  древната гръцка и латинска литература и класическа философия. Автор е на приносни трудове, посветени на емоциите и ценностите, в  класическата Гърция и Рим,  монографични изследвания за приятелство, състраданието, емоциите, и прошката. Понастоящем преподава в New York University, Dep. of Classics, курсове върху философското наследството на Аристотел, Платон, Сенека.  Член е на редакционните съвети на редица престижни академични списания по целия свят. Бил е президент на American Philological Association, и е член на Американската академия за изкуства и науки.

 

Фридрих Хайек и пътят към робството

Двубоят на века продължава – Хайек срещу Кейнс – няма по грандиозен концептуален дуел в съвременната история – либерализмът на Фридрих фон Хайек срещу социалния капитализъм на Кейнс.

Актуален сюжет с участието на Георги Василев, експерт по международно финансово право.

Прераждането на Кейнс

Мисията на живота на Кейнс бе да спаси капитализма от самия капитализъм. Сега тя е по-актуална от когато и да е било след смъртта му през 1946 г.

Актуален сюжет с участието на Георги Василев – експерт по международно финансово право.

 

Третата модерност и инсценираните реалности

Защо човекът на т.нар. „трета модерност“/У. Бек/ живее в несигурност и инсценирани реалности? На тези въпроси отговаря  проф. Пламен К. ГЕОРГИЕВ,  Heidelberg alumni,  в публицистичната периодика на „Студия Транмедия“ – „Денят разказва“. Вижте цялото интервю с водещия Емил ЯНЕВ.